Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 10:30 - Пътешественик
Автор: martosh Категория: Други   
Прочетен: 5990 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 23.03.2010 16:16


          Ума великия пътешественик.Най-бързия от всичките, но като един пътешественик да бъде такъв трябва да го пускаме да пътешества.Той може да пътешества на много места в картини, книги в много светове.О, какво велико пътешествие си правя с него!
         Колко ли струва този ум?За нищо на света не бих го разменил, това богатство, тази възможност.Златото или среброто, кое питам е по -скъпо?Дори ако се сложат на една везна, тя не би се помръднала, и за всичките молове, постройки, професии и тн. на планетата.
         Малко е нужно, само трябва да пускаме този пътешественик на разходка.Да гледа различни пейзажи в тяхната чистота и перфектност, само той може да ви заведе на такова място чисто без да има ни най-малка забележка.Нему не са потребни много провизии, има си и светилници дето му осветяват пътя, към велики картини тогава сърцето се пробужда тогава човек ражда човешки чувства.Почти винаги пътешественика носи апарат да прави фотографии, това е най-ценния апарат, има и камера и бързина и всичко, няма цена дори.Всеки може да провери дали е истина това, има си заснети моменти от детството и първата любов, различни са. Защо да не ги гледаме понякога, ами ние караме пътешественика да си мени нрава и професията да става предприемач, мениджър, господар и тн., не е лошo човек да има много професии .Във всеки човек са заключени разни такива и тази на пътешественика вярвам я има у всекиго.
          Казвам че само едно малко пътешествие в приказни страни допринася толкова колкото човек да притежава много пари."Но с пари ще си пътешествам и без друго"Ще пътешества човек, но не по този начин, няма да може да види великото, а то е просто да присъства там не тялом а духом.
          Желая от сърце на всички да открият пътешественика, и да не се преуморяват из начало, и поне за две минути да се завърнат на пътя, тогава ще видят пейзажите и ще ги почувстват.Как ще стане, всеки знае всеки е бил дете, ала ние слушаме бабите какво приказват "Порасни, учи се та да изкарваш пари", в някой отношения трябва човек до порасне в други отношения не бива.
          Където са ума и сърцето там и човека.Ако те са в службата постоянно, тогава и човек е там постоянно.Аз познавам хора дето от години не са излизали от службата, все са на работа и все пари изкарват, дори и като не са в България пак са на работа.
          Само за две минути човек да отиде на път, да почувства околната среда, но да е там на място нито в политиката, нито в семейния бюджет а на път.Само ако ума се научи да използва този дар, продобие това знание че може да пътешества, ще разбере че никое богатство не струва толкова.
           Някой ще каже "не си реалист".Кои са реалните неща?Да не се заблуждаваме лесно, реалните неща са вечните, а поговорката "нищо вечно няма" има известна Истина, но във всичко има известен процент Истина  не напълно, което пък е превъзходно изкуство да виждаме Истината, и нека се опитаме да пътуваме, не да отричаме без да сме пробвали поне три пъти.
           Е пътници, моля пътувайте в различни светове, защото вярвам всеки от нас дълбоко жадува за това, да отключи богатсвото с което ни е дарила Разумната Природа.
  image      


Тагове:   пътешественик,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Здравейте!
23.03.2010 11:10
По принцип си прав. С малка забевлежчица от моя страна. По моему пътува не ума, а неговото създание и рожба-ЧОВЕШКАТА МИСЪЛ...
Да уточним понятията.
Талковен рачник изд. на БАН.
УМ,-ЪТ 1.Психична способност за познаване и разсъждение. 2.Начин на мислене;мислене, разбиране. 3. Способност за помнене;памет.
МИСЪЛ 1. Дейност на ума;мислене. 2.Продукт от дейността на разума, на мисленето, на разсъждението; идея. 3. Това, което изпълва съзнанието. 4. Намерение, кроеж.
ТА СПОРУЕД МЕН НЕ ПЪТЕШЕСТВУВА УМА, А ПРОДУКТА ОТ ДЕЙНОСТТА НА РАЗУМА, НА МИСЛЕНЕТО...ЧОВЕШКАТА МИСЪЛ ПЪТЕШЕСТВУВА ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА. Разбира се, когато човек си седи дома и мечтае, фантазира и се разхожда мислено по света.
Реалното пътешествие със самолет, влак, автомобил и тн., е нешо друго, нали?
цитирай
2. martosh - :)
23.03.2010 11:18
Добре е да се опраделят думите и аз обичам.Само в една дума се крие определен свят мисля ;).Съгласен съм до някаква степен.Двете пътувания са различни найстина, ако си на едно место с цялото си съществуване тогава си там, не е ли така не си там.Благодаря за поправката и приятно пътуване :)
цитирай
3. panazea - Поради ред причини ,
23.03.2010 18:18
за сега пътувам мислено!
Според мен няма голяма разлика.
Просто достигаш до края на Вселената за секунди , колко - не знам. Колкото един импулс да премине от една клетка на мозъка до друга и да създаде образ и усещане , каквото има и извън нас.
И как ще го наречем е без значение. Холографско изображение .Халюцинация . Защото чувам вълните. Усещам топлия вятър.
Привет!
цитирай
4. zvezdichka - Наистина има
23.03.2010 21:21
различни видиве пътувания и всяко от тях си има своите предимства и недостатъци. Пътувайки с мисълта можем да откриваме различнисветове. А пътувайки реално се докосваме до природата и се преизпълваме с емоции и настроения поради света, който откриваме там, различен от света в града, който живеем. Но общо взето пътешественика е откривател на светове :).
цитирай
5. martosh - panazea
24.03.2010 13:49
Въображение, или в образ, поставени мисли в образ.Много е интересно, аз съм начинаещ още не знам за вас може би сте изработени туристи :)Различно е много, важното е като сме на едно место да сме в същия момент на същото място, това по мое виждане.
цитирай
6. martosh - звездичка
24.03.2010 14:00
Съгласен съм, аз също обичам природата - най добрата изложба.
цитирай
7. panazea - Мартош ,
25.03.2010 14:22
ние се събираме и си пеем и е весело. Говорим на различни езици и се разбираме!
Говоря за сънищата. Там също има пътуване! Истинско!
цитирай
8. panazea - Честит празник!
25.03.2010 14:23
Бъди благословен!
цитирай
9. martosh - Благодаря ти за пожеланието
25.03.2010 19:17
Трогна ме :), дам сънищата, за там съм много неук :), не мога да се контролирам добре, и някой път върша глупости :)
цитирай
10. panazea - Ха ,
08.04.2010 15:22
кой може да отсъди кое е добро и кое е глупост!
Само Господ знае!
Честито Възкресение Христово!
Бъди честит!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martosh
Категория: Други
Прочетен: 189702
Постинги: 56
Коментари: 323
Гласове: 3158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031